Het leven zit vol uitdagingen. 
Ieder mens kan in zijn leven wel gebruik maken van een helpende hand, ondersteuning of dat iemand meehelpt in zijn of haar reflectie.
Het kan zijn dat je zelf niet lekker in je vel zit, dat het niet lekker loopt in de relatie of dat het niet gaat zoals je/ jullie willen in het gezin.


Er zijn vele gebeurtenissen die er in het leven voor kunnen zorgen dat je vast loopt of tegen dingen aan loopt. Daarnaast zijn er ook gebeurtenissen die ervoor zorgen dat het nodig is voor jezelf te zorgen, of voor elkaar te zorgen zodat het weer wat meer in balans komt. Individuele, relatie of gezinstherapie kan je daarbij helpen om probleem niet als probleem op zich te zien maar binnen jouw leefomgeving en de mensen om je heen. 

Individuele therapie, relatietherapie of gezinstherapie kan helpen om daarin verder te komen. Samen gaan we in gesprek waardoor er meer bewustzijn komt, inzicht en handvatten waar je/ jullie verder mee kunnen. Ik hoor of lees graag in digitale kennismaking waar je of jullie tegen aan lopen, leg dan uit wat je of jullie kunnen verwachten en vanuit daar bekijken we of we een verdere samenwerking aangaan. Zo kunnen we van beide kanten bekijken of het een passende match is.

Binnen individuele coaching vragen ervaar ik het als een meerwaarde dat ik gezins-en relatietherapeut ben. We kunnen je coaching vraag daarmee altijd in de context van je omgeving zetten. Familie, vrienden, werk hebben invloed op hoe het met je gaat en naar hoe je naar jezelf kijkt.

 

Binnen mijn werk gebruik ik de volgende methodes:

Narratief: De narratieve methode gaat er van uit dat ieder mens een of meerdere verhalen heeft. De manier waarop mensen hun verhaal vertellen bepaalt hoe ze in het leven staan. Samen kijken we terug naar jouw/ jullie verhalen. We bekijken we wat belangrijk is in de verhalen en hoe dat op dit moment onder druk is komen te staan. Als de wijze waarop verhalen ervaren worden verandert, is het makkelijker om de pijn en het verdriet te dragen en te delen met elkaar. 

Emotionally focused therapie: Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie. (www.EFT.nl). 

Daarnaast heb ik kennis van Verbindend gezag/ geweldloos verzet en ben ik Signs of safety getraind. Ook maak ik gebruik van Familieopstellingen, werk ik met een taal erbij en andere informatie en oefeningen die door ervaring op mijn pad zijn gekomen. 

Beroepsregistraties:

NVRG registratie: 14284
SKJ Registratie: 110003137 

EFT: Aanvullend getrainde registertherapeut