Sabine Zuidhoek 

“Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten” is een van mijn levensmotto’s. Mooie momenten delen met mensen om mij heen, ervaar ik als belangrijk. In relaties heb ik ervaren dat het hard werken kan zijn om op hoogte – en diepte punten verbinding te houden met degene om je heen, wat helaas niet altijd slaagt. Het is een uitdaging om in verbinding te blijven maar ook recht te doen aan jezelf als individu.

Sinds 2019 ben ik gestart met Praktijk Sabine Zuidhoek.  Van 2011 tot 2020 heb ik gewerkt bij de Opvoedpoli daarna van 2020- september 2023 bij Familysupporters en nu werk ik naast mijn eigen praktijk, ook bij Haffie en co. 

 

Vaak werk ik met gezinnen waarbij op veel leefgebieden problematiek speelt. Samen met de gezinnen bekijk ik, hoe ze stap voor stap verder komen op elk leefgebied. Door mijn kracht; het gehele plaatje te blijven zien, maakt dat ik dit een uitdaging vind en er plezier eruit haal. Gevoel voor humor, kunnen benoemen wat er speelt en moeilijke gesprekken niet uit de weg gaan, tekenen mij als coach/ therapeut. Altijd rekening houdend wat het teweegbrengt voor het gezin en de kinderen. Ik zie mezelf als een procesbegeleider binnen de gesprekken en de situatie of het verhaal van de klant. 

Binnen de therapiegesprekken ervaar ik het als een eer om mee te mogen kijken en op deze wijze met elkaar te kijken naar de patronen die zijn ontstaan en hoe er samen met het gezin gekeken kan worden hier verandering in te brengen. Ieder mens heeft een verhaal en soms loopt het leven net wat anders als je had gedacht of zou willen. Belangrijke normen en waarden komen soms onder druk te staan. Samen kijken we naar de verhalen binnen het individu en binnen de  onderlinge relaties. We ontdekken gezamenlijk wat er belangrijk voor een ieder is. Dit om verhalen te delen, te herschrijven of in de toekomst anders te laten lopen.

“Je bent nooit te oud om te leren”.
Zo blijf ik het altijd leuk vinden om in ontwikkeling te zijn, te groeien, sta ik open voor de ander en dat maakt dat ik nieuwsgierig ben naar de belevingswereld van de ander.
In het verleden heb ik gewerkt in het buitenland, wat veel heeft gebracht in flexibiliteit en interesse in de leefomgeving van anderen. 

In mijn privé ben ik na een lange tijd goede vrienden te zijn geweest, nu getrouwd met Erik.  Samen met Erik woon ik in Koudekerk aan den Rijn en hebben wij een gezellige maar ondeugende hond "Chef", die eventueel mee kan naar de therapie als dit wenselijk is.